Kdaj se odločiti za prenos domene?

Tom 28. julija, 2017 0
Kdaj se odločiti za prenos domene?

Ali že nekaj časa premlevate o prenosu svojih domen k drugemu podjetju? Imate občutek, da bi z zamenjavo registrarja imeli manj stroškov, manj komplikacij in bi nasploh bili deležni boljše storitve, kot ste jo zdaj?

Preden se impulzivno odločite za prenos domene, preberite današnji prispevek, v katerem bomo predstavili glavne karakteristike dobrega registrarja. Pogledali si torej bomo, kateri so glavni trije dejavniki, ki jih moramo upoštevati pri izbiri ponudnika domen.

Dober registrar ima vrhunsko podporo

Ena izmed glavnih karakteristik registrarja, ki je vreden vašega denarja, je pripravljenost pomagati v primeru vprašanj in težav. Seveda zgolj to ni dovolj, saj si, kot njihov naročnik, zaslužite hitrih in jasnih odgovorov, pripravljenih na vam razumljiv način.

Izredno prav pride tudi to, da ima ponudnik domen na svoji spletni strani pripravljeno široko bazo znanja z vsemi vodiči in navodili. Ti naj imajo dovolj slikovnega materiala, saj bo tako upravljanje z domenami mnogo lažje. Če vam obstoječi registrar tega ne nudi, je prenos domene po vsej verjetnosti smiseln.

Spletni vodiči in navodila

Obiščite torej nekaj spletnih strani registrarjev in preverite, kateri izmed njih imajo kakovostne spletne strani in nazorno strukturirana navodila, ki bodo rešila večino morebitnih nejasnosti. Poleg tega se pozanimajte, katera podjetja se na vprašanja naročnikov odzovejo hitro, strokovno in prijazno. Do teh podatkov boste najlažje prišli s pomočjo socialnih omrežij in spletnih forumov.

Dober registrar je razvil funkcionalen naročniški vmesnik

Ko je govora o naročniškem vmesniku, registrarje lahko razdelimo v tri skupine:

  1. Tisti, ki naročniškega vmesnika svojim naročnikom sploh ne nudijo.
  2. Tisti, ki naročniški vmesnik nudijo, vendar ima ta mnoge omejitve.
  3. Tisti, ki naročnikom nudijo funkcionalen vmesnik, ki je hkrati enostaven za uporabo.

Kaj torej vključuje kakovosten naročniški vmesnik? Možnost urejanja kontaktnih podatkov, predračunov, DNS zapisov, nastavitev lastnih DNS strežnikov, pregled seznama zakupljenih storitev, možnost vklopa WHOIS zaščite, spremembo WHOIS podatkov, pregled sporočil in raznih prijavnih podatkov, plačevanje računov z uporabo različnih plačilnih metod itd.

Ali vaš registrar spada v eno izmed prvih dveh skupin? Prenos domene je v tem primeru več kot upravičen.

Dober registrar nima postavljenih previsokih cen

Cena in kakovost storitveNajbrž ste pričakovali, da bomo ceno registracije oziroma podaljšanja domene postavili na prvo mesto. Zagotovo je večini zares najpomembnejša cena, vendar se žal pogosto izkaže, da prenizka cena lahko pomeni slabšo kakovost storitve.

Zagotovo ni potrebno poiskati najdražjega registrarja – nasprotno, takšni registrarji nimajo velikega števila strank, zato si tudi ne morejo privoščiti nižjih cen. Svetujemo torej vam, da se izogibate tako najdražjih kot tudi najcenejših registrarjev.

Ste preverili cenike drugih registrarjev in ugotovili, da ima vaš registrar postavljene oderuške cene? Čim prej se odločite za prenos domene, seveda pa se prej ne pozabite prepričati, da bo vaš novi registrar ustrezal tudi ostalim karakteristikam dobrega ponudnika.

Dobronameren nasvet!

Domene in spletno gostovanje imejte zakupljene pri istem podjetju. Tako boste imeli vse pod eno streho, upravljanje bo lažje, stroški nižji, prav tako pa registrar ne bo mogel krivde za morebitno težavo valiti na ponudnika gostovanja (in obratno).

Poiščite dobrega registrarja, ki obenem zagotavlja visoko kakovostno storitev spletnega gostovanja, in opravite prenos domene. Če boste upoštevali naš nasvet in tudi gostovanje zakupili drugje, bi vam vaš novi ponudnik gostovanja moral spletno stran prenesti brezplačno – brez izpada delovanja strani.

Članek o razlogih za prenos domene povzet po: https://znanjelovec.si/4-razlogi-za-prenos-domene

Comments are closed.