Reseller gostovanje: pogosta vprašanja in odgovori

Tom 26. januarja, 2023 Komentarji so izklopljeni za Reseller gostovanje: pogosta vprašanja in odgovori
Reseller gostovanje: pogosta vprašanja in odgovori

Vsaka spletna stran potrebuje kakovostno gostovanje. Gre za storitev, ki omogoča nastanitev domene, datotek in map ter baze podatkov, ki sestavljajo spletno stran. Ni pa običajno gostovanje vedno dovolj. Uporabniki se namreč razlikujejo, tisti bolj zahtevni potrebujejo malce več.

Takšnim uporabnikom se pogosto priporoča najem reseller gostovanja. Gre za gostovanje, ki je še posebej uporabno za spletne agencije. Takšne, ki postavljajo spletne strani, imajo veliko strank in bi jim lahko prodale tudi gostovanje. Strežniški sistemi so dragi, prav tako vse, kar spada zraven, zato je reseller gostovanje v tem primeru idealna rešitev.

Kaj omogoča, kar druge rešitve ne?

Znano je, da obstajajo paketi gostovanj, ki omogočajo gostovanje večjemu številu spletnih strani. Vendarle pa se tam pojavljajo določene omejitve, ki si jih kot agencija ne želite. Denimo, da bi svojim strankam ponudili lastne pakete in dostope do svojih baz podatkov.

Seveda to pomeni lasten dostop do nadzorne plošče cPanel in še mnogo več. Ne glede na to, koliko strank boste imeli, bodo pri reseller gostovanju vse med seboj ločene na strežniškem sistemu. Posledično to pomeni večjo hitrost pri delovanju spletne strani, kar zagotavljajo zmogljivi strežniki z vgrajenimi SSD diskovnimi enotami.

Lahko sami postavljamo pogoje?

Seveda! Reseller gostovanje vam omogoča ne le postavljanja lastnih cen, pač pa popolnoma samostojno oblikovanje znamke, cenikov, paketov in načinov trženja, v katere lahko vključite tudi akcije. Predstavljajte si, da lahko sedaj, ob podpori tega paketa, svojim strankam predstavite popolnoma novo storitev.

Upravljanje z reseller gostovanjem

Takšno, ki jo v resnici vsi tudi potrebujejo. Postavljate spletno stran? Ponudite stranki izjemen popust za prvo leto gostovanja ali ga celo podarite. S tem boste hitro pridobili krog novih strank, ki se bodo raje odločile za postavitev spletne strani pri vas in ostale tudi na vašem seznamu za letno podaljšanje gostovanja.

Je reseller paket primeren samo za agencije?

Seveda ne. Reseller paket si omislijo tudi podjetja in spletni razvijalci, ki za svoje potrebe potrebujejo kakovostno in hitro gostovanje za več svojih spletnih mest in aplikacij. Na ta način dobite vse pravice in dostope, ki bodo močno olajšali vaše delo in poslovanje.

Se z reseller gostovanjem da zaslužiti?

Kakšen prihodek boste imeli na račun prodaje paketov spletnega gostovanja, bo v celoti odvisno od vas. V prvi vrsti je pomembno, koliko strank imate in kolikim boste spletno stran še postavili ter jim obenem ponudili gostovanje. Seveda je zaslužek odvisen tudi od vaše konkurenčnosti in promocije.

Če boste s cenami paketov konkurenčni preostalim ponudnikom na trgu in bo vaša storitev slonela na kakovostni strežniški opremi, je lahko zaslužek kar precejšen. Prav tako boste na zaslužek vplivali s promocijo svoje nove storitve. Pri tem bo seveda odločilnega pomena vaše znanje iz marketinga in izbira ustreznih kanalov za oglaševanje.

Kaj pa, če pride do težav?

Načeloma velja, da za svoje stranke skrbi podjetje, ki storitev trži. Če boste tržili gostovanje in na račun tega gradili bazo novih strank, bo treba zanje tudi poskrbeti. V primeru, da bodo imele kakšne težave s spletno stranjo, nastavitvami ali nedelovanjem, se bodo obrnile na vas.

Tehnična podpora pri reseller gostovanju

Tudi podpora uporabnikov je eden ključnih elementov vsakega kakovostnega gostovanja, zato si boste želeli v promociji to izpostaviti tudi sami. A vendarle ste lahko popolnoma brez strahu. V primeru, da bi prišlo do težav, katerih sami ne zmorete rešiti, se boste vedno lahko obrnili na lastnika strežniškega sistema, kjer imate v najemu reseller gostovanje.

Denimo pri slovenskem ponudniku NEOSERV, kjer se z dejavnostjo spletnega gostovanja ukvarjajo že več kot 20 let. V primeru, da bi potrebovali pomoč, vam bodo tam prijazno pomagali, sestavili navodila za rešitev težave, ta navodila pa boste nato posredovali svoji stranki. Seveda lahko pride do morebitnih dodatnih stroškov, a se ni bati, da bi pogosto prišlo do takšnih situacij.

Ali gre za tehnično zahtevno delo?

Pri trženju paketov gostovanja preko reseller gostovanja boste imeli na voljo WHM dostop, kar pomeni, da boste svojim strankam povsem enostavno določali dostop do njihovih cPanel nadzornih plošč in jim tudi dodelili zakupljene kapacitete.

Za vsako stranko posebej boste lahko določili, kolika spletnega prostora naj ji pripada, koliko dodanih domen bo lahko imela na svojem paketu, koliko e-poštnih predalov bo lahko ustvarila in tako dalje.

Comments are closed.