Deljeno spletno gostovanje – kaj morate vedeti

Tom 29. maja, 2014 0
Deljeno spletno gostovanje – kaj morate vedeti

Če iščete informacije o spletnem gostovanju, ste verjetno že večkrat naleteli na izraz ‘deljeno gostovanje‘, sploh če iščete ugodno spletno gostovanje. Najbolj popularno in najcenejše od vseh gostovanj je ravno deljeno gostovanje. Morda se boste nemudoma odločili za zakup takšnega gostovanja, vendar pozor – deljeno gostovanje ni za vsakogar, zato pred odločitvijo premislite, ali je deljeno gostovanje najboljša izbira za potrebe vaše spletne strani.

Kaj je deljeno spletno gostovanje?

deljeno spletno gostovanjeObstaja kar nekaj načinov, kako spraviti spletno stran na splet. Gostite lahko na svojem strežniku v svojih prostorih, najamete strežnik v tujih prostorih ali pa spletni prostor na strežniku delite z ostalimi (sharing is caring).

Deljeno gostovanje pomeni, da strežniške vire delite z drugimi ‘najemniki’. Imate dostop do svojega računa in možnost nastavitve porabe virov in funkcij.

Dolžnosti: vi in ponudnik spletnega gostovanja

Pri deljenem gostovanju je ponudnik dolžan skrbeti za celotno vzdrževanje strežnika – generalno vzdrževanje in posodobitve strojne in programske opreme strežnika so na strani ponudnika. Na drugi strani ste pa vi odgovorni za svojo spletno stran. Preko nadzorne plošče boste lahko spremljali promet, e-pošto, naložili datoteke, nastavili e-poštne račune in namestili različne aplikacije. Dolžnost na vaši strani je, da je vaša spletna stran redno posodobljena (WordPress, Joomla in podobne skripte) in neokužena. Z vsakim paketom deljenega gostovanja boste dobili določeno pasovno širino, prostor na disku in funkcije, ki jih boste lahko nadzirali preko nadzorne plošče.

Comments are closed.