Kako hobi spremeniti v spletni zaslužek?

Tom 2. decembra, 2015 0
Kako hobi spremeniti v spletni zaslužek?

Hitro se bliža leto 2016 in zopet bo čas za novoletne zaobljube. Že veste, kaj vse boste postorili v novem letu? Izgubili odvečne kilograme, morda poiskali novo službo ali partnerja? Kaj pa, če si za leto pred vrati zadate nekoliko drugačen cilj – postavitev spletne strani, s katero boste dosegli svoj prvi spletni zaslužek. Tudi če nimate podjetja, vam spletna stran lahko prinese marsikaj dobrega. Ne le dodaten prihodek, temveč tudi večjo kreativnost, nova poznanstva in številne priložnosti. Možnosti za spletni uspeh je danes zares veliko, večini pa je skupno to, da je najprej potrebna kakovostna spletna stran.

Recept za zaslužek na spletu je preprost, veliko težje pa je vztrajati, neprestano pridno ustvarjati ter zaslužek iz meseca v mesec povečevati. A z dobro idejo, resnim pristopom in pravo strategijo je vsekakor možno. Kako se torej lotiti projekta?

Ideja, strategija, uspeh

Vzemite list papirja in si zapišite, kaj vse vas v življenju zanima. Igranje kitare, tek, kolesarjenje, morda fitnes, aerobika, nabiranje gob, smučanje ali surfanje? Tako, zdaj ko imate svoje hobije zapisane, je čas, da raziščete, pri katerih izmed njih obstaja povpraševanje oz. pri katerih so na voljo izdelki, ki zadovoljujejo želje in potrebe ljudi, ki se s tem hobijem ukvarjajo. Če pogledamo igranje kitare, vsekakor obstaja kar nekaj različnih vrst kitar, po katerih ljudje vsakodnevno povprašujejo. Pri teku so to tekaški čevlji, hlačke in majice, pri kolesarjenju pa seveda tudi kolesa in čelade. Podobno velja tudi za druge dejavnosti, kar pa se tiče nabiranja gob, tukaj nimate na voljo kaj dosti izdelkov, ki bi ljudem pri tem pomagali, zato to lahko z vašega lista kar črtate.

Čas je, da se odločite za vsaj eno izmed vaših strasti. Denimo, da je to kolesarjenje. Najprej bo potrebno registrirati domeno, povezano s kolesarjenjem, in zakupiti spletno gostovanje. Ko to naredite, vam priporočamo, da si namestite sistem WordPress, saj je v njem zelo preprosto izdelati spletno stran. Če tega znanja nimate oz. nimate časa ali volje, da bi se uporabe WordPressa naučili, naj vam pri postavitvi strani pomaga prijatelj ali sorodnik. Zagotovo boste našli koga, ki se na to spozna in vam lahko priskoči na pomoč.

Kolesarjenje

Zdaj končno nastopi čas, da preizkusite svojo kreativnost in se predate pisani besedi. Razmislite, kaj bi obiskovalce zanimale oz. o čem bi radi brali. Morda na vaših kolesarskih ekspedicijah fotografirate pokrajino? Potem v objave dodajte čim več lepih slik. Imate izkušnje s kolesarskimi poškodbami? Delite jih z bralci in jih opozorite na nevarnosti, da se izognejo neljubim situacijam. Jim lahko priporočite odlično opremo, nad katero ste tudi sami navdušeni? Storite to.

Ko bo vaša spletna stran postala dovolj obiskana, lahko začnete razmišljati o tem, kako bi iz celotne zgodbe kaj iztržili. Na voljo vam je kar nekaj možnosti, priporočamo pa vam, da se najprej obrnete na ponudnike kolesarske opreme, jim predstavite svojo spletno stran ter jih povprašate, če jih zanima oglaševanje. Povejte jim, koliko obiskovalcev, strastnih kolesarjev, na mesec prebira vaše vsebine, saj je to pri oglaševanju zelo pomemben podatek. Najbolje bo, da posamezne ponudnike kar pokličete, saj zgolj s poslano elektronsko pošto morda ne boste našli oglaševalcev. Prepričani smo, da boste prej ali slej našli nekoga, ki bo prepoznal odlično priložnost za predstavitev svoje ponudbe širši množici kolesarjev.

Dogovor z oglaševalcem

Če boste ves čas delali na kakovosti – poskrbeli za ličen dizajn strani in objavljali zanimive oz. koristne vsebine, se bo povečevala tudi obiskanost. Za še večjo prepoznavnost spletne strani bodite aktivni na socialnih omrežjih, predvsem na Facebook. Tudi tam naredite stran o kolesarjenju in jo povežite s svojo spletno stranjo. Za začetek Facebook stran priporočite svojim prijateljem, da se bo nabralo nekoliko več všečkov, pa je smiselno razmisliti tudi o Facebook oglaševanju, o katerem bomo več zapisali kdaj drugič.

S povečano obiskanostjo spletne strani lahko računate tudi na večje prihodke od oglaševanja, prav tako pa je zelo verjetno, da vas bo kakšen ponudnik kolesarske opreme našel kar sam od sebe in podal povpraševanje. Ko boste prišli do te točke, boste vsekakor vedeli, da ste na pravi poti. Pred tem pa le vztrajno, pridno in premišljeno!

Preberite tudi:

Comments are closed.