Zakaj veliko blogerjev propade?

Tom 8. marca, 2018 Komentarji so izklopljeni za Zakaj veliko blogerjev propade?
Zakaj veliko blogerjev propade?

Ste vedeli, da je na spletu trenutno postavljenih več kot 440 milijonov blogov? Da, prav ste prebrali, in če ste med aktivnimi blogerji tudi sami ali pa želite to postati, vam bo današnja objava prišla še kako prav. V nadaljevanju vam namreč predstavljamo štiri najpogostejše razloge, zakaj blogerji nehajo s pisanjem svojega bloga.

1. Pisanje o napačni tematiki

Prvi in zagotovo eden od najbolj pogostih razlogov za propad bloga je izbira napačne tematike. Na začetku se večini blogerjev zdi, da ima dovolj idej za veliko objav, a vseeno si je pred začetkom pisanja dobro odgovoriti na naslednja vprašanja:

  • Imam dovolj tehničnega znanja o področju, o katerem želim pisati?
  • Koliko je že konkurenčnih blogov z izbrano tematiko?
  • Ali je moj slog pisanja dovolj kakovosten in unikaten, da bom privabil bralce?
  • Sem zmožen o izbrani temi napisati več kot 100 prispevkov?
  • Ima izbrana tematika dovolj potencialnih bralcev?
  • Bom pisal v maternem ali tujem jeziku?

V kolikor boste pisali v tujem jeziku, je predpogoj, da jezik obvladate.

2. Izbira domene

Na neuspeh pogosto vpliva tudi izbira napačne domene. Če izberete preveč ozko usmerjeno domeno, se lahko kasneje izkaže, da ravno zaradi nje ne boste mogli pisati o tematikah, ki jih želite pokriti. Če imate blog na domeni mojvrt.si, boste na takšnem blogu težko pisali o temi iz področja računalništva. Če bi na začetku izbrali na primer domeno mojsvet.si, pa so možnosti pisanja kar na enkrat neomejene, kajne?

Izbira ustrezne domene

Izbiro vam lahko olajša domena .BLOG, ki je namenjena prav blogerjem. Z njo spletnim obiskovalcem takoj na jasen način poveste, za kakšno vrsto spletnega mesta gre.

3. Prevelika pričakovanja

Pri veliko blogerjih je glavni motiv za pisanje v finančni stimulaciji. Če pišete v angleškem jeziku, je potencial za dosego velikega števila bralcev ogromen. Kaj pa, če pišete v slovenščini? Da bo vaš blog omogočal prihodek, potrebujete reden krog vsaj tisočih bralcev. Ste pripravljeni na to, da boste morda pisali več let, preden bo vaš blog dovolj prepoznaven in bran, da boste z njim lahko kaj zaslužili? Kdaj, če sploh, si lahko obetate finančno nagrado za svoje pisanje, pa je odvisno tudi od izbrane tematike.

4. Prevelika konkurenca

Na začetku prispevka smo omenili število aktivnih blogov. To pomeni, da je vsak dan objavljenih veliko število novih objav. Ste pripravljeni na številko? Dnevno je objavljenih okoli 2.000.000 novih objav. A brez skrbi, kar 75 % teh objav je nekakovostnih, zato je še toliko bolj pomembno, da pišete kakovostne in zanimive objave. Svoje bralce morate prepričati s svojo unikatnostjo, da bodo postali vaši zvesti sledilci.

Naj vas najpogostejši razlogi, zakaj blogerji ne uspejo, ne odvrnejo od tega, da bi pisali. Upoštevajte nasvete, ki smo jih omenili, in sledite ciljem, ki ste si jih postavili. Če ste na začetku blogerske poti, najprej izberite pravo domeno in blogersko platformo, potem pa le veselo na delo.

Preberite tudi: Kako ustvariti blog?

Comments are closed.