Zakaj morate brskalnik Google Chrome nadgraditi na 64-bitno različico?

Tom 12. julija, 2016 0
Zakaj morate brskalnik Google Chrome nadgraditi na 64-bitno različico?

Brskalnik Google Chrome predstavlja 71,4 % tržni delež med spletnimi brskalniki. Če ste eden izmed njegovih uporabnikov, obstaja velika možnost, da še vedno uporabljate 32-bitno različico brskalnika. Priporočamo vam nadgradnjo na 64-bitno različico, ki je bolj stabilna, bolj varna in hitrejša. Nadgradnja edino ni izvedljiva, če uporabljate 32-bitno verzijo operacijskega sistema Windows, ker v tem primeru uporaba 64-bitnih programov in aplikacij ni možna.

Zakaj je 64-bitna različica boljša?

Operacijski sistem, ki deluje na 64-bitni različici, je bolj varen, kar velja tudi za programe, kot je Google Chrome. Brskalnik ima v tem primeru več varnostnih dodatkov, kar pomeni, da veliko bolje prepozna potencialne grožnje, ki so povezane z manipulacijo zmogljivosti brskalnika. Zlonamerni programi ali aplikacije namreč lahko precej upočasnijo vaš brskalnik in računalnik.

64-bit Google Chrome

Podpira tudi 64-bitno različico Adobe Flash-a, ki je bolj učinkovita in bolj učinkovito prikazuje spletne strani, ki uporabljajo Flash. Prav tako ponuja dodatno zaščito pred samodejnimi namestitvami nezaželenih programov, ki lahko škodujejo vašemu brskalniku in računalniku. 32-bitna različica ne podpira teh pomembnih posodobitev.

Še vedno niste prepričani?

64-bitna različica je prav tako hitrejša, kar se je pokazalo na različnih neodvisnih testih. Google tudi pravi, da je ta verzija bolj stabilna in se manjkrat zruši z napako.

Težave s 64-bitno različico?

Zadnja večja težava je bila leta 2014, ko Java vtičnik ni deloval v 64-bitni različici. To težavo so uspešno odpravili. Zdaj vse spletne strani, ki uporabljajo Flash v 64-bitni različici, delujejo popolnoma normalno.

Kako preveriti, katero različico Chroma uporabljate?

Najprej kliknite gumb meni v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome. Poiščite razdelek Pomoč (ang. Help) in izberite O Google Chrome (ang. About Google Chrome).

O Google Chromu (ang. About Google Chrome)

Preverite številko različice, ki se vam pokaže. Če za številko vidite zapis »64-bit«, potem uporabljate 64-bitno verzijo, v nasprotnem primeru imate 32-bitno.

Kako nadgraditi na 64-bitno različico?

Nadgradnja je popolnoma preprosta. Obiščite uradno stran Chrome for Windows in prenesite 64-bitno različico. Pri prenosu bodite pozorni, da ne boste pomotoma prenesli 32-bitne verzije. Če vam pri prenosu ne piše 64-bit, pomeni, da ne prenašate prave verzije. Izberite Download Chrome for Another Platform in izberite 64-bit.

Po prenosu zaprite vaš brskalnik Google Chrome in poženite namestitev, ki ste jo prenesli. Google Chrome bo samodejno nadgradil vašo različico. Vsi vaši podatki, nastavitve in razširitve bodo ostali nedotaknjeni, tako da ne boste izgubili ničesar. Google Chrome bo nadgradil samo programske datoteke.

Ponovno odprite About Google Chrome, da preverite, če se vam pri verziji prikaže »64-bit«.

Kaj pa Mac in Linux?

Pri Mac OS X imate že avtomatično naloženo 64-bitno različno, pri starejših verzijah pa boste morali preveriti.

Na Linux je 64-bitna verzija na voljo od marca 2016. Če imate še vedno naloženo staro verzijo, lahko novo prenesete z Google Chrome uradne spletne strani in sledite navodilom za namestitev.

Comments are closed.