Ste že kdaj pomislili, da bi imeli svojo spletno stran?

Tom 18. junija, 2014 0
Ste že kdaj pomislili, da bi imeli svojo spletno stran?

Niste edini! Živimo v dobi moderne tehnologije, ki od vsakega podjetja oz. osebe že zahteva lastno spletno stran, da se jih lažje najde. Dandanes spletna stran ni več le podaljšek vizitke, ampak prava spletna predstavitev podjetja in njihovih produktov ali osebe in njenih interesov.

Iskanje prek spleta je iz dneva v dan večje, zato izkoristite priložnost ter na svojo stran pridobite velik del potencialnih strank. S 75-odstotno prisotnostjo slovenskega prebivalstva na spletu imate na voljo največjo bazo možnih kupcev, ki jih lahko z manjšim denarnim vložkom enostavno dosežete.

Spletna stran je bila včasih pravi izziv, v današnjih časih pa je tehnologija za izdelavo spletnih strani toliko napredovala, da dobro spletno stran dobite že za manj denarja kot včasih. Ker je na voljo ogromno odprtokodnih skript, je tudi oblikovanje postalo zelo prilagodljivo posamezniku oz. podjetju. V primeru, da imate še nekaj tehnološkega znanja, pa lahko precej stvari uredite kar sami in še dodatno prihranite.

Spletna stranZa izgradnjo spletne strani pa pride na vrsto še zakup spletnega prostora, da bo spletna stran imela svoje mesto na spletu iz katerega bo vidna svetovni internetni populaciji. Spletno gostovanje omogoča vidnost vaše spletne strani komurkoli, kadarkoli.

Da je spletna stran res vidna kadarkoli pa mora ponudnik imeti zanesljiv strežnik in odzivno 24/7 podporo, ki zna rešiti vsak problem, ki je vezan na gostovanje. Strošek za zakup ustreznega paketa gostovanja za normalno spletno stran pa tudi ni vrtoglav. Z izbiro pravega ponudnika gostovanja boste naredili največ za vidnost in zanesljivost svoje spletne strani.

Pri izbiri ponudnika pa ne bodite pozorni le na ceno, temveč tudi na ostale faktorje, ki so prav tako (če ne še bolj) pomembni kot cena. Veliko lahko prihranite tudi, če paket gostovanja zakupite za par let vnaprej in si s tem prislužite kak dodaten popust (npr. za zvestobo). Druga zelo pogosta opcija za zmanjšanje stroškov gostovanja pa je iskanje raznih promocijskih kod po forumih in akcijskih ponudb, ki jih izda ponudnik gostovanja.

Pred tem pa morate izbrati tudi, kakšno ime bo nosila spletna stran; domeno. Cene domen se razlikujejo od ponudnika do ponudnika ter nihajo tudi glede na to, katero domensko končnico izberemo za registracijo. Za Slovenijo je najbolj priporočljiva domenska končnica .SI, poleg tega pa je dobro zakupiti tudi ostale pogoste domenske končnice, kot so .NET, .EU, .INFO in .COM, s katerimi se dobro zaščitite pred konkurenčnimi podjetji, ki bi morda želela regisitrirati enako ime, samo pod drugo domensko končnico.

Comments are closed.