Bi na svoji spletni strani imeli igro Spomin?

Tom 5. junija, 2015 0
Bi na svoji spletni strani imeli igro Spomin?

Le kdo ne pozna igre Spomin, pri kateri je potrebno odkrivati enake pare? Morda ste tudi sami eden izmed tistih nostalgikov, ki staro in zaprašeno igro na vsake toliko časa privleče na plano ter se v pomnjenju pomeri z družinskimi člani ali prijatelji. Priznati je treba, da je princip igre zares preprost, kar pa še zdaleč ne pomeni, da je nezanimiv. Ravno nasprotno – največji uspehi temeljijo na enostavnih idejah, kar dokazuje tudi igra Spomin.

Igra Spomin

Družabna igra je danes na voljo v najrazličnejših oblikah. Najbolj poznana, a verjetno ne več najpogosteje uporabljena, je v obliki kartic, ki jih lahko primemo v roke, pojavilo se je tudi veliko računalniških spletnih iger, predvsem pa so v zadnjem času postale priljubljene aplikacije za mobilne naprave. A kar vam želimo sporočiti danes, je dobra novica za skrbnike spletnih strani, saj si lahko preprosto različico igre Spomin na svojo stran namesti prav vsak.

Spomin, ki ga je možno vgraditi v spletno mesto, je produkt slovenskega spletnega razvijalca. Igra je na voljo v dveh dimenzijah, in sicer v večji, 690px x 610px, ter v manjši, 300px x 265px. Prav tako si lahko igro za trening možganov grafično prilagodite, da sovpada z grafično podobo vaše spletne strani. Možna je izbira hrbtne slike kartic, slike za ozadje in posameznih slik vseh desetih parov kartic. Med igro se beleži število klikov, s klikom na gumb ‘ponastavi’ pa z iskanjem parov pričnete še enkrat od začetka.

Prilagoditev igre opravite na spletnem naslovu http://www.friv.si/spomin/, kjer boste prejeli kratko html kodo, ki jo nato vstavite v spletno stran. Tudi mi smo se pozabavali z oblikovanjem Spomina po meri, in sicer smo igro obarvali nekoliko računalniško. Žal je večja izmed dveh različic za našo stran malenkost prevelika, zato lahko spodaj odigrate pomanjšano verzijo. Bo pa izziv toliko večji!

 

Naj podamo še končno oceno. Skripta oziroma vtičnik se nam vsekakor zdi zabaven in hkrati tudi uporaben, saj je predvsem manjša različica primerna za postavitev v stranski stolpec (sidebar). Boljša uporabniška izkušnja, več klikov obiskovalcev in več časa preživetega na spletni strani pozitivno vpliva na pozicioniranje spletišča v spletnih iskalnikih, kar igro Spomin naredi zanimivo tudi s tega stališča.

Imamo pa tudi nekaj predlogov za izboljšave:

1. Več dimenzij ali še bolje ‘responsive’ dizajn za prilagoditev igre mobilnim napravam.

2. Namesto števca klikov števec poskusov iskanja parov.

3. Možnost igranja več igralcev (+ vnos imen igralcev).

4. Poimensko beleženje najboljših rezultatov (dnevno, tedensko, mesečno).

5. Možnost določitve števila parov.

 

P.S.: Pohvale avtorju vtičnika, ki je že upošteval naš prvi nasvet in igro Spomin spremenil v ‘responsive’ verzijo.

Comments are closed.