Spletno gostovanje za WordPress

Tom 10. novembra, 2016 0
Spletno gostovanje za WordPress

Ste vedeli, da je 37 % vseh spletnih strani izdelanih v CMS platformi WordPress? Res je, WordPress je daleč najbolj priljubljen CMS na svetu, in prav nič ne kaže, da bi se statistika v bližnji prihodnosti kaj dosti spremenila. Bolj verjetno je, da bo uporaba WordPress-a še bolj množična, kot je sedaj. Nič čudnega torej ni, da je spletno gostovanje za WordPress ena izmed najbolj iskanih spletnih storitev.

Kako se WordPress gostovanje loči od klasičnega gostovanja?

Prva razlika je v tem, da je strežnik za spletno gostovanje WordPress strani optimiziran za delovanje sistema WordPress. To pomeni, da spletne strani, izdelane v WordPress-u, delujejo hitreje, kot bi delovale na klasičnem gostovanju, pri katerem ima strežnik »splošne« nastavitve. Glede na to, da je hitrost izjemno pomemben dejavnik, ki neposredno vpliva na uporabniško izkušnjo, je naložba v WordPress gostovanje vsekakor več kot smiselna.

WordPress

Druga razlika, ki WordPress gostovanje loči od klasičnega, pa je v podpori uporabnikom. Običajno ima ponudnik gostovanja mnogo več izkušenj s platformo WordPress – ne le glede nastavitev strežnika, temveč tudi glede same izdelave in vzdrževanja WordPress strani. Naročniki sicer ne moremo računati na brezplačno pomoč, zagotovo pa je dobro, da se v primeru težav lahko obrnemo na strokovnjaka.

Kateri domači ponudnik nudi WordPress gostovanje?

Ponudnikov, ki imajo strežnike, optimizirane za platformo WordPress, v Sloveniji ni prav veliko. Priporočamo vam, da se obrnete na ponudnika NEOSERV.si, kjer imajo pripravljenih pet paketov gostovanja. Beli paket za WordPress ne pride v poštev, saj ne podpira podatkovnih baz. Preverite torej naslednje:

  • Če potrebujete gostovanje za le eno WordPress stran, izberite Oranžni paket.
  • V kolikor potrebujete spletno gostovanje za zahtevnejšo WordPress stran oz. več strani (do pet), bo prava izbira Zeleni paket.
  • Za najbolj zahtevne in obiskane WordPress strani oz. za večje število le-teh (do 10), preverite Modri paket.

Zakaj ravno NEOSERV.si?

NEOSERV.siPonudnik gostovanja NEOSERV.si se z nudenjem spletnega gostovanja ukvarja že 13 let, kar pomeni, da ima na tem področju bogate izkušnje. Na spletni strani ima transparentno predstavljeno strežniško opremo, za katero moramo priznati, da je zares sodobna. Uporablja tudi SSD diskovne enote. Na forumih in blogih je moč opaziti, da so naročniki s ponudnikom zelo zadovoljni, prav tako si na njihovi spletni strani lahko pogledate nekaj video izjav naročnikov. Pohvalno je tudi to, da ob zakupu gostovanja vašo spletno stran in e-pošto brezplačno prenesejo na svoje strežnike. Naj za konec omenimo še cene storitev, ki so sicer malenkost višje, toda zavedati se moramo, da pri storitvi, kot je WordPress gostovanje, za malo denarja enostavno ne moremo računati na visoko kakovost.

Če imate spletno stran, postavljeno v WordPressu, vam vsekakor priporočamo, da si priskrbite tudi WordPress gostovanje. Spletna stran bo delovala hitreje, kar je v dobi mobilnih naprav postalo še posebej pomembno.

Comments are closed.