Softaculous – aplikacija s prednameščenimi programi

Tom 10. marca, 2015 0
Softaculous – aplikacija s prednameščenimi programi

Softaculous je zbirka prednameščenih programov oziroma skript, primerna za različne nadzorne plošče spletnega gostovanja:

  • cPanel
  • DirectAdmin
  • Plesk
  • H-Sphere
  • ISP System
  • Interworx

Sistem omogoča povsem enostavno namestitev trenutno 349 različnih skript, ki jo izvedemo direktno iz nadzorne plošče. Med zgoraj naštetimi sta najbolj priljubljeni cPanel in DirectAdmin, ki ju nudi največ ponudnikov spletnega gostovanja.

Zbirka aplikacij Softaculous

Zbirka skript Softaculous je odlična rešitev za vse ponudnike gostovanja, saj močno poveča njihovo konkurenčnost, kar je za doseganje dobičkov praktično nujno. Nekdo, ki se vsaj malo spozna na gostovanje in si hkrati želi na svojo spletno stran namestiti sistem WordPress, Joomlo, spletno trgovino Magento ali morda kaj drugega, bo zagotovo pogledal tudi podatek, če ima ponudnik na nadzorno ploščo nameščen Softaculous.

V sklopu aplikacij Softaculous je zajetih več kategorij skript, od blog sistemov, spletnih trgovin, forumov, sistemov za postavitev socialnih omrežij ipd. Aplikacije so razvrščene pregledno, tako da vsak lahko hitro poišče, kar si želi namestiti na svojo spletno stran. Celotna namestitev izbrane aplikacije je opravljena v le nekaj korakih, kar v primerjavi z ročno namestitvijo privarčuje veliko časa. Pri nameščanju se na strežniku ustvarijo tako vse potrebne datoteke kot tudi podatkovne baze.

Še ena dobra lastnost Softaculousa je, da ima vgrajen sistem ocenjevanja in podeljevanja mnenj. Uporabniki, ki so določeno aplikacijo že uporabili, jo lahko preprosto ocenijo ali podajo svoje mnenje. Na ta način drugi uporabniki takoj vidijo, katere skripte v veliki zbirki so najbolj priljubljene, lahko pa si ogledajo tudi demo verzijo izbrane aplikacije.

Omeniti je potrebno še avtomatično posodabljanje skript znotraj zbirke Softaculous. Da so skripte vedno ‘up to date’, je zelo pomembno, saj se s tem poveča varnost spletne strani.

Comments are closed.