S spletno stranjo do dodatnega zaslužka

Tom 17. decembra, 2014 0
S spletno stranjo do dodatnega zaslužka

Danes marsikdo služi s pomočjo spletne strani. S tem ne mislimo le na podjetja, ki preko spleta svoje izdelke oziroma storitve oglašujejo ali celo direktno prodajajo, temveč tudi posameznike – fizične osebe, ki z eno ali več spletnimi stranmi ustvarjajo dodatni zaslužek. Kako visok je njihov zaslužek, je odvisno predvsem od izkušenj, delavnosti in iznajdljivosti.

Najpogostejša načina za služenje s spletno stranjo sta:

  • služenje s programom Google AdSense
  • promocija izdelkov ali storitev preko partnerskega programa

Služenje s programom Google AdSense

V povezavi z denarjem se danes vse vrti okoli oglasov. Tudi na svetovnem spletu ni kaj dosti drugače, saj z oddajanjem oglasnega prostora lahko zasluži prav vsak, ki se vsaj malenkost spozna na internet. Ali morda bolje rečeno, zasluži lahko vsak, ki je pripravljen nekaj prostega časa nameniti za učenje postavitve spletne strani. Včasih je bilo precej težje, saj je bilo za izdelavo strani potrebno znanje programskega jezika HTML, danes pa lahko le z nekaj kliki postavimo lično in hkrati funkcionalno spletno stran.

Daleč najbolj priljubljen sistem za postavitev spletne strani je WordPress, ki je uporabniku zelo prijazen, poleg tega pa obstaja praktično nešteto tako imenovanih vtičnikov, s katerimi se funkcionalnost spletne strani na enostaven način še poveča.

Da ne odtavamo predaleč od tematike današnjega prispevka, predpostavimo, da znate postaviti spletno stran oziroma vam le-to lahko naredi prijatelj. Na vas je, da spletno stran zapolnite z zanimivimi vsebinami, ki bodo bralce pritegnile in vašo spletno stran (npr. blog) ponovno obiskali. Več kot boste imeli zanimivih vsebin, več boste imeli obiskovalcev, kar hkrati pomeni, da boste z oglaševanjem lahko tudi več iztržili.

Google AdSenseIn kako se lotiti oglaševanja? Za začetek bo najbolj enostavno, da se prijavite v program Google AdSense, ki je namenjen tako pravnim kot fizičnim osebam. Med prijavo boste morali posredovati svoje podatke, da vam bo podjetje lahko nakazalo zaslužek. Ena izmed možnosti za izplačilo dodatnega zaslužka je tudi nakazilo na TRR, minimalni znesek za izplačilo pa znaša 70 €.

Ko ste enkrat prijavljeni v program AdSense, lahko znotraj sistema izberete velikost in vrsto oglasov – tekstovni ali slikovni oglas. Ko ustvarite posamezno oglasno pasico, vam Google kreira unikatno kodo, ki jo vstavite na svojo spletno stran, in sicer tja, kjer želite, da se prikazujejo oglasi. Po podatkih Googla se najbolje obnesejo dimenzije oglasov 300×250, 336×280, 728×90, 300×600 in 320×100.

Ravno zaradi naštetih dimenzij oglasov, ki torej prejmejo največje število klikov (dodatni zaslužek prejmete za vsak klik), je potrebno že pred postavitvijo spletne strani načrtovati, kje na strani bo prostor za oglasne pasice. Poleg tega pa je priporočljivo tudi kasnejše testiranje, saj ni nujno, da se bodo tudi v vašem primeru najbolje obnesle omenjene dimenzije.

Promocija izdelkov ali storitev preko partnerskega programa

Partnerski programIz leta v leto je več spletnih trgovin, ki omogočajo tako imenovani partnerski program. Največkrat se vanj lahko včlanijo tako pravne kot tudi fizične osebe. In kaj partnerski program je? Povedano enostavno, partnerski program pomeni, da na svoji strani promovirate izdelke, ki so na voljo v spletni trgovini ponudnika partnerskega programa, za vsak realiziran nakup, ki je posledica preusmeritve obiskovalca z vaše strani na stran spletne trgovine, pa prejmete določen odstotek provizije.

Ko se včlanite v partnerski program, prejmete unikatno kodo. Kodo vstavite v povezavo, ki z vaše strani vodi na stran spletne trgovine, saj na ta način sistem zazna, kdo je zaslužen za novega obiskovalca. Običajno za realizacijo provizije ni potrebno, da obiskovalec že po prvem obisku opravi nakup. Večina sistemov omogoča dobo 30 dni, v kateri lahko preusmerjen obiskovalec izvrši nakup. Če je torej nakup opravljen v tem roku, boste vi še vedno prejeli provizijo od prodaje.

Na svoji spletni strani lahko promovirate izdelke, prav tako pa tudi storitve. Oglaševanje storitve spletnega gostovanja omogoča Neo-serv.net, ki svojim partnerjem nudi kar 25 % provizije od vrednosti nakupa. Z oglaševanjem njihovih storitev si lahko ustvarite lep dodatni zaslužek, katerega vam izplačajo, ko se vam na računu nabere vsaj 50 €, prav tako pa lahko provizije koristite za znižanje stroškov naročenih storitev. Več o njihovem partnerskem programu in možnosti dodatnega zaslužka si lahko preberete tukaj.

Bi vam dodatni zaslužek koristil? Če ste odgovorili pritrdilno, prenehajte odlašati stvari na jutri in raje čim hitreje ukrepajte. Zaslužek ne bo prišel čez noč, na dolgi rok pa boste zagotovo nekaj zaslužili. Koliko, pa je odvisno samo od vas.

Comments are closed.