Priljubljene platforme za izdelavo spletnih trgovin

Tom 12. septembra, 2013 0
Priljubljene platforme za izdelavo spletnih trgovin

Veste, katere e-commerce platforme so trenutno najbolj priljubljene?

Vsekakor živimo v dobi interneta in internetnega trgovanja, tako da je zelo zanimivo na tržišču platform namenjenih za spletne trgovine. Takšna priljubljenost je predvsem zaradi cenejše izdelave, ker uporabimo že obstoječo rešitev in dela ni potrebno opravljati še enkrat. Poleg cenovne ugodnosti je tukaj tudi sama kvalitetna izdelava in enostavna uporaba takšnih platform. Na spletu je ogromno informacij, povezanih s platformami, in ogromno število raznoraznih vtičnikov, modulov in dodatkov, ki so dosegljivi po zelo ugodni ceni ali celo brezplačno, tako da lahko vašo stran nadgradite z želeno funkcionalnostjo.

Analiza e-commerce platform

V zadnji analizi spletnih (e-commerce) platform, v kateri so strokovnjaki preverili cca 25.000 spletnih trgovin z liste (Februar 2013, Alexa, Top 1 Million) in prišli do zanimivih ugotovitev.

Sodeč po analizah je na prvem mestu Magento, ki vodi pred VirtueMart rešitvijo. Trenutno je več kot 26% vseh spletnih strani izdelanih s pomočjo Magento sistema, ki je zaradi tega daleč najbolj priljubljen in uporabljen sistem. Je pa vsekakor zanimivo dejstvo, da je še 1 leto nazaj bila trdno na drugem mestu paltforma Zen Cart, ki je v letu 2013 padla na četrto mesto in je izgubila več kot 2000 spletnih trgovin.

Magento - logo

Sodeč po analizah te raziskave in splošnega vtisa bodo številke pri ostalih platformah še vedno padale, medtem ko bo Magentu najverjetneje priljubljenost vse bolj rasla. Če se spravljate in odločate, katero platformo bi uporabili za svojo novo trgovino, potem je Magento vsekakor prava izbira. Posledično bo zaradi vse večje priljubljenosti tudi vse več izdelanih modulov, ki bodo pokrivali vse možne potrebe in tako uresničili marsikatero dodatno funkcionalnost. Če potegnemo črto je Magento absolutni zmagovalec na trgu, zato se lahko veselimo novih različic, ki bodo morda prinesle še kakšno presenečenje, ki nas bo gotovo nadvušilo.

P. S.: Pazite le, da bo vaš spletni ponudnik gostovanja primeren za vašo trgovino in da boste imeli domače strežnike, v kolikor imate pretežno domače obiskovalce, kajti hitrost nalaganja zna biti pri Magentu še vedno težava, če le ni pravilno nastavljeno.

Comments are closed.