Odprl sem s.p., zdaj pa potrebujem spletno stran!

Tom 21. aprila, 2015 0
Odprl sem s.p., zdaj pa potrebujem spletno stran!

V času, ko je redno zaposlitev dobiti vse prej kot lahko, se veliko ljudi odloči za podjetniško pot. Vsem žal ne uspe, kar nekaj pa je takšnih, ki si po nekaj mesecih ali letih ne predstavljajo več, da bi delali za koga drugega, kot le zase. K uspehu na podjetniški poti lahko veliko doprinese prisotnost na spletu, vendar pa si na začetku, ko posel še ni utečen, le redko kdo lahko privošči spletno stran.

Povsem po meri izdelana in unikatna spletna stran lahko stane tudi več tisoč evrov, medtem ko agencije, ki se ukvarjajo z izdelavo strani, za bolj enostavne zaračunajo okoli 300 evrov. Ob dejstvu, da je podoben znesek potrebno odšteti tudi za davke in prispevke, poleg tega nekaj tudi za računovodstvo in verjetno še precej več za začetne investicije, lahko 300 evrov predstavlja (pre)visok znesek. Zato se kar precej podjetnikov začetnikov za spletno stran ne odloči že takoj na začetku, kar marsikdaj privede do težav pri pridobivanju novih strank.

Predstavljajte si, da želite odpreti masažni salon. Kako se boste oglaševali? Verjetno bodo k vam najprej prihajali sosedje in prijatelji, morda tudi sorodniki, toda verjemite nam, da se bo kmalu izkazalo, da potrebujete precej več strank, če želite nekaj zaslužiti. Zdaj pa si zamislite, da imate spletno stran, na kateri imate predstavljene različne vrste masaž. Če spletno stran strukturirate in optimizirate pravilno, ste lahko v relativno kratkem času za vse te masaže na prvi strani rezultatov v Googlu, kar pomeni, da za vaš masažni salon vsakodnevno izve na desetine ali celo stotine ljudi. Se sliši prelepo, da bi bilo res? Pa vendar je lahko tako.

Masažni salon

Kako se lotiti zadeve? Najprej si boste morali izbrati ime domene in le-to registrirati. Najbolje bo, da registrirate enako ime domene, kot ste poimenovali svoj salon. Tako boste na dolgi rok lahko veliko lažje gradili na večji prepoznavnosti salona. Priporočamo vam, da registrirate .si, .net in .com domeno (z enakim imenom) ter se na ta način zavarujete pred konkurenco. Dobro, zdaj imate domeno, potrebujete pa še spletno gostovanje. V tem primeru vam predlagamo, da se obrnete na podjetje NEOSERV.si, kjer boste za ugodno ceno dobili zanesljivo storitev, v primeru težav in nejasnosti pa vam bodo brezplačno pomagali in svetovali. Za oboje skupaj, torej za tri domene in spletno gostovanje, boste odšteli približno 60 €. Stroškov s tem ne boste imeli do naslednjega leta.

Za temelje ste poskrbeli, zdaj pa je čas, da si sami postavite spletno stran. Če ste spletno gostovanje zakupili pri Neo-serv.net, boste opazili, da ste na email prejeli dostop do tako imenovane cPanel nadzorne plošče. Obiščite jo in nekje bolj na dnu poiščite Softaculous. Znotraj omenjene knjižnice sistemov poiščite WordPress in si ga namestite na izbrano domeno. Če se sliši težko, naj vam povemo, da ni, saj morate izpolniti le nekaj okvirčkov. Ko boste WordPress namestili, se vam bo izpisalo, na katerem naslovu se lahko vpišete v administracijo, prek katere boste urejali svojo spletno stran.

WordPress - administracija

Znotraj administracije lahko izberete poljuben dizajn, izbirate pa lahko med več tisoč dizajnov. Prav tako si lahko namestite poljubne vtičnike za dodatne funkcionalnosti – na primer, če želite na stran dodati kontaktni obrazec.

Verjetno boste potrebovali nekaj dni, da vam WordPress postane domač, vendar sploh ni dvoma, da se ga ne bi hitro naučili, saj je izjemno intuitiven in enostaven za uporabo. Nekaj koristnih napotkov, povezanih z namestitvijo in urejanjem spletne strani, ki temelji na sistemu WordPress, boste našli tudi na strani WP KLUB.

Super, privarčevali ste začetnih 300 €, poleg tega pa ste se naučili tudi veliko novega. Zavedati se morate, da boste s tem znanjem lahko popravke in nove vsebine na stran dodajali kar sami, če pa bi vam to urejal zunanji izvajalec, bi za vsak popravek posebej morali plačevati.

Comments are closed.