Do kvalitetne blog objave v 7 korakih (2. del)

Tom 3. februarja, 2015 0
Do kvalitetne blog objave v 7 korakih (2. del)

V prvem delu smo predstavili prve štiri korake, ki vam bodo pomagali do popolne blog objave. Tokrat pa nadaljujemo še s preostalimi tremi.

#5 Dodajte povezave

Preletite celotno besedilo in dodajte povezave na primerne besede. Povezave naj kažejo na interne objave in tudi na zunanje strani. Notranje povezave so pomembne, saj z njimi bralce spoznavate še z drugimi področji spletne strani. Ta način je npr. zelo primeren, kadar želite v tekočem besedilu pojasniti nekaj, kar ste zapisali v eni od prejšnjih objav.

Notranje povezave

Zunanje povezave pa so prav tako pomembne, predvsem zaradi rangiranja bloga v spletnih iskalnikih (SEO). Iskalniki opazujejo vašo spletno stran; tudi vaše zunanje povezave, saj s tem lažje določijo, v katero iskalno kategorijo spadate. Spletni iskalniki cenijo kvalitetne zunanje povezave, ker s tem pokažete, da spoštujete svoje bralce.

#6 SEO

Deliti zunanje povezave pa ni edina SEO obveznost. Optimizacija ključnih besed je ena od stvari, ki jih je vredno poskusiti. Razmislite, o čem bo govorilo vaše besedilo, in iz njega izluščite najpomembnejše besede, po katerih vas bodo obiskovalci našli. S pomočjo nekaterih vtičnikov (npr. All in one SEO za WordPress) lahko to storite brez težav.

#7 Naslov

Poleg ostalih pomembnih korakov je izjemnega pomena tudi naslov. Naslov mora:

  • zajeti vsebino vaše objave
  • biti vpadljiv
  • biti zanimiv
  • vsebovati ključne besede
  • biti kratek

Upoštevanje vseh nasvetov ni lahko, vendar z malo vaje postane vedno lažje. Saj veste, kaj pravijo: “Vaja dela mojstra.” Predstavljajte si, kako kako bi naslov izpadel na socialnih omrežjih ali v spletnih iskalnikih… Nekatere skripte vam omogočajo celo predogled, kar še dodatno olajša vaše delo.

Z upoštevanjem zgornjih nasvetov vam bo vedno uspelo napisati prispevek, ki bo vreden objave. Kaj pa vi mislite o objavljanju oziroma pisanju člankov? Če poznate še kakšen pomemben korak, ki ga nismo omenili, ga brez zadržkov zapišite v komentarjih in s tem pomagajte preostalim bralcem.

Comments are closed.