5 Firefox vtičnikov, s katerimi boste povečali svojo produktivnost

Tom 26. septembra, 2016 0
5 Firefox vtičnikov, s katerimi boste povečali svojo produktivnost

Mozilla Firefox ima v svetu brskalnikov 7,7-odstotni tržni delež, a zagotovo med vsemi brskalniki ponuja največ vtičnikov, s katerimi lahko izboljšate uporabniško izkušnjo. Predstavljamo vam pet vtičnikov, ki jih preprosto morate imeti, če uporabljate brskalnik Firefox.

Start HQ

Začeli bomo na začetku, torej v pojavnem oknu, ki se vam prikaže, ko zaženete brskalnik. Dejstvo je, da nameščen videz pozdravnega okna ni najbolj privlačen. Z vtičnikom Start HQ boste takoj ob zagonu brskalnika dobili vse bližnjice do strani, ki jih najpogosteje obiskujete. Bližnjice si lahko tudi prilagodite, jih razporedite po želenem vrstnem redu ali dodajate nove.

Start HQ

Če se z miško postavite na posamezno bližnjico, se vam odprejo dodatne možnosti, ki jih bližnjica ponuja. Pri povezavi Gmail imate možnost za sestavljanje novega sporočila, povezavo do prejete pošte, do sporočil, označenih z zvezdo, do poslanih sporočil in stikov.

Rescue Time

Če na spletu preživite ogromno časa in ne veste, kam so šle vse ure, vam bo prav prišel vtičnik Rescue Time. Vtičnik namreč spremlja čas, ki ga preživite na spletu, in vam pošilja poročila o tem, kje in kako ste porabili čas med brskanjem. Vtičnik ima nastavljene kategorije na lestvici od “neproduktivni” do “zelo produktivni“. Rezultat vam torej pove, kako ste izkoristili čas na spletu. Z upoštevanjem nasvetov, ki jih ponuja, lahko v prihodnje bolj produktivno izkoristite čas na spletu.

Rescue Time

X-Notifier

Ali se vam pogosto dogaja, da prekinjate svoje delo, da preverite, ali ste dobili kakšno elektronsko pošto ali sporočilo na družabnem omrežju? S tem seveda negativno vplivate na svojo produktivnost in tukaj vam lahko pomaga vtičnik X-Hotifier. Obveščal vas bo, koliko novih sporočil ste dobili. Obvestila se bodo prikazovala v pojavnem oknu, v orodni vrstici brskalnika ali na desni strani zaslona. S tem vam ne bo treba prekiniti trenutnega dela. Vtičnik podpira vse popularne e-poštne ponudnike in protokole, podpira pa tudi najbolj priljubljena družabna in poslovna omrežja, kot so Facebook, Twitter in LinkedIn.


X-Notifier

Save File To

Kot že ime pove, gre za vtičnik, s katerim lahko enostavno shranjujete vsebine, ki jih prenašate s spleta. Po navadi se morate premikati skozi kopico map, da pridete do želenega mesta, kamor želite shraniti določeno vsebino. S tem vtičnikom teh težav ne bo več. Z desnim klikom izberite datoteko, ki jo želite shraniti, izberite Shrani v (ang. Save as) in vtičnik bo samodejno ponudil možnosti shranjevanja v vaše mape, ki so na voljo. Mesta shranjevanja lahko tudi prilagodite, tako da bo shranjevanje datotek potekalo še enostavneje in hitreje.

Save File To

Download Plan

Obstaja še en vtičnik, ki je povezan s prenašanjem datotek s spleta. Download Plan vam omogoča, da v naprej določite, kdaj se bodo (predvsem večje) datoteke prenašale. Izberete lahko kdaj in kam naj se prenese določene vsebina. S tem se lahko izognete prenosu v času, ko je spletni promet najbolj obremenjen. Tako bo vaše brskanje po spletu potekalo nemoteno, prenosi pa se bodo izvajali takrat, ko spleta ne boste uporabljali.

Download Plan

Bonus vtičnik – start.me

Za vas pa smo poiskali še en vtičnik, ki je nekakšen konkurent Start HQ. Tudi vtičnik start.me vam omogoča, da prilagodite svojo vstopno stran v brskalniku Firefox. Organizirate lahko svoje zaznamke, RSS vsebine, novice, zapiske, e-pošto in spremembe ne družabnih omrežjih. Z zagonom brskalnika boste tako na enem mestu dobili vse informacije, ki jih potrebujete. Vtičnik deluje na vseh računalnikih in mobilnih napravah.

start.me

Comments are closed.