Fenomen mobilne igre Pokémon GO

Tom 22. avgusta, 2016 0
Fenomen mobilne igre Pokémon GO

Zagotovo ste že slišali za trenutno najbolj popularno igro na svetu Pokémon GO. Igra je bila na mobilne naprave prenesena že več kot 100 milijonkrat. Trenutno ima samo v ZDA več kot 20 milijonov aktivnih igralcev na dan. Pogledali bomo, zakaj je tako priljubljena in v čem se razlikuje od ostalih iger.

Zgodovina Pokémona

Da bi razumeli Pokémon GO, se moramo vrniti v čas pred njegovim nastankom. Pokémon je akronim, ki izhaja iz angleških besed Pocket Monsters, kar v prevodu pomeni »žepne pošasti«. Pokémon je nastal leta 1996 kot video igra za igralno konzolo Game Boy. Bistvo igre je, da lovite pošasti in jih trenirate za bitke proti ostalim igralcem.

Zaradi popularnosti igre so naredili tudi risano serijo, igralne karte, igrače in nove različice igre. Najnovejša med njimi je Pokémon GO. Brez skrbi, tudi če ne poznate originalne igre in niste gledali nobene risane serije, še vedno lahko brez zadržkov začnete igrati Pokémon GO.

Zakaj vsi igrajo to igro?

Najbolj zabavna plat igre je zagotovo ta, da morate Pokémone loviti prek mobilne naprave med tem, ko hodite. Igra torej ponuja prijetno s koristnim, igranje in gibanje obenem.

V medijih lahko preberete ogromno zgodb o trenutno najbolj vroči igri, prav tako pa je redna tema na družabnih omrežjih, kar le še povečuje njeno popularnost.

Omogoča tudi druženje z ostalimi igralci Pokémon GO, saj lahko lovite Pokémone v skupinah in hkrati spoznavate nove ljudi.

Kako deluje Pokémon GO?

Pokémon GO je brezplačna aplikacija, ki jo lahko namestite na svojo mobilno napravo, ki uporablja Android ali Apple iOS operacijski sistem. Poleg brezplačne različice je na voljo tudi plačljiva. Z nakupom t.i. PokéCoins lahko nadgradite svojega virtualnega junaka in s tem še bolj uspešno lovite Pokémone.

Igra deluje prek GPS sistema, ki ga imate nameščenega na svoji mobilni napravi. Omogoča vam igranje igre v realnem okolju, kjer se nahajate. To pomeni, da več, kot se gibljete, več Pokémonov lahko ujamete in s tem tudi dvigujete nivo svojega virtualnega lika.

Slabosti igre Pokémon GO

Največjo težavo predstavlja zasvojljivost. Namen igre je namreč, da polovite vse Pokémone, kar pomeni ure in ure igranja, vsak dan. Prvi, ki mu je uspelo uloviti vse v Severni Ameriki, je bil igralec ftb_hodor, za kar je potreboval več kot 50 ur igranja na teden.

Tudi če vas igra ne bo tako močno posrkala vase, vam bo hitro izpraznila baterijo na vaši mobilni napravi in porabila nekaj prenosa podatkov. Igra v povprečju v eni uri porabi med 2 in 8 MB podatkov. Morda se sliši malo, a če imate omejen paket prenosa podatkov, lahko brskanje po spletu in več urno dnevno igranje igre predstavlja dodatne stroške.

Igra je povzročila tudi že kar precej nesreč, med njimi tudi take s smrtnim izidom, ker ljudje niso bili pozorni, kje hodijo medtem, ko so lovili Pokémone.

Preskusite se v najbolj popularni igri

Tudi sami smo se preizkusili v igri Pokémon GO. Zagotovo ponuja veliko zabave, a vseeno nas ni pritegnila toliko, da bi svojega virtualnega junaka spravili višje kot do 15. nivoja. Če se želite preizkusiti tudi sami, jo lahko brezplačno prenesete na Google Play uradni spletni strani. Z veseljem bomo prebrali vašo izkušnjo z igranjem, ki jo lahko delite prek spodnjega obrazca.

Comments are closed.