Domene po ugodnih cenah

Tom 25. februarja, 2015 0
Domene po ugodnih cenah

Tudi tisti, ki se na računalništvo sploh ne spoznajo, bodo vedeli, da je domena ena izmed ključnih sestavin spletne strani. Kombinacija imena in končnice predstavlja nekakšen spletni naslov, ki je pogosto vse, kar vemo o spletni strani, a že dovolj, da stran najdemo. Poleg tega, da je domena potrebna za dostop do spletne vsebine, je skrbno izbrano ime domene tudi velika marketinška prednost, kar dokazujejo vrtoglave vsote, po katerih se prodajajo dobre domene. Najdražje domene so vredne več deset milijonov evrov, nekateri pa se s kupovanjem in prodajanjem privlačnih domen lepo preživljajo. A na srečo lahko tudi dobre domene dobimo za precej nizko ceno, saj nam registrarji domen nudijo širok izbor domenskih končnic že za manj kot 10 evrov.

Nekatere domene je mogoče dobiti celo zastonj, kar pa dolgoročno gotovo ni pametna ideja, sploh če vemo, da je domena en izmed najmanjših stroškov pri postavitvi spletne strani. Začetniki v spletnem poslu se pogosto obračajo na ponudnike brezplačnih domen ali poddomen, ki pa so znane po nadležnem oglaševanju ali nezanesljivosti. Škoda bi bilo že takoj v začetku obupati zaradi slabe izbire registrarja domene, zato je treba poiskati takšnega, ki bo za ugodno ceno ponudil kakovostno storitev.

Kakovost storitve

Sama registracija domene je pravzaprav zelo enostavno opravilo. Izbrati moramo le ime domene in končnico, to je to. Ker drugih dejavnikov pri registraciji domene ni, lahko ponudnike te storitve enostavno primerjamo po ceni in podpori, nekatere pa tudi po dodatni ponudbi. Registracija domene je eno izmed redkih področij na spletu, kjer je priporočljiva izbira najcenejšega ponudnika, saj si lahko tudi kakovostni ponudniki privoščijo nizke cene domen za svoje stranke.

Med slovenskimi registrarji na tem področju izstopa Prasicek.si, ki je dobro znan po ugodnih cenah in pestri ponudbi dodatnih storitev. Pester izbor domenskih končnic kronajo cene, ki se ponekod bolj približujejo petim kot desetim evrom za prvo leto registracije, prav tako ugodne pa so cene podaljšanja domen. Ugodne cene in preprost postopek naročila ugajata tistim, ki želijo hitro registrirati dobro domeno, medtem ko bodo na svoj račun prišli tudi tisti, ki bi domeno radi združili s spletnim gostovanjem, saj so v takšnih primerih na voljo posebej ugodni paketi.

Prasicek.si - poceni registracija domen

Registracija domene je torej nujen, a ne preveč zapleten korak na začetku poti v splet. Veliko pozornosti je sicer treba posvetiti izboru samega imena domene in njene končnice, je pa izbira registrarja lahko precej manj zahtevna kot na primer izbira ponudnika gostovanja.

Comments are closed.