Bodite pazljivi pri nakupu spletnega gostovanja

Tom 29. oktobra, 2013 0
Bodite pazljivi pri nakupu spletnega gostovanja

Debata o spletnem gostovanju je lahko zelo dolga in naporna, tako da vam takšnega pogovora ne priporočamo ob kakšnem mirnem druženju s prijatelji, kajti zagotovo bo vsak imel kaj za pripomniti. Dejstvo je, da je to strokovna storitev, ki zahteva veliko mero znanja in ravno zaradi tega se sama ponudba in kvaliteta gostovanja lahko zelo razlikujeta pri različnih ponudnikih. Na domačih tleh imamo kar nekaj ponudnikov gostovanja, nekateri imajo res vrhunske storitve, drugi pa pač ne.

Vprašanje za milijon dolarjev je torej naslednje: “Kako prepoznati tisto res kvalitetno storitev?”

Upoštevajte spodnje nasvete in se zagotovo ne boste zmotili.

  1. Nasveti za spletno gostovanjePreverite kako dolgo je podjetje že na trgu in kako dobro posluje. Večina starih in uspešnih podjetij bo takšne podatke izpostavila in vam res ne bo potrebno brskati po kakšnih spletnih bazah. Starost in izkušnje so v tem poslu zelo dobrodošla zadeva.
  2. Je na voljo brezplačno obdobje testiranja storitev oz. v primeru nezadovoljstva tudi vračilo denarja? Če ima ponudnik kvalitetno storitev in je vanjo prepričan, potem vam bo z veseljem ponudil brezplačno testno obdobje, v katerem se boste lahko prepričali v odličnost teh storitev. V kolikor takšnega testnega obdobja vaš ponudnik ne nudi, se ga izognite v velikem krogu.
  3. Velikokrat spregledana uporabniška podpora oz. pomoč. Preverite, na kakšne načine nudijo to podporo, bodisi telefon, email, live chat, … in kdaj je pomoč dosegljiva. Nepridipravi in napake se ponavadi zgodijo izven normalnih delovnih ur, tako da preverite dosegljivot prek e-pošte.
  4. Zmogljivost strojne opreme oziroma strežnikov je ključnega pomena. Ne spet toliko v smislu moči strojne opreme, kajti verjamemo, da tehnologija toliko napreduje, da enostavno strojna oprema mora biti na nivoju, ampak v smislu obremenitve le-te. Vedno mora biti tudi kakšna rezerva.
  5. Varnost, varnost in še enkrat varnost. Vse več poudarka bo potrebnega na to temo, ker se že velik del našega življenja odvija na spletu in moramo biti res pazljivi z našimi podatki in podatki naših strank. Preverite pogostost varnostnih kopij in bodite neusmiljeni pri varnosti.
  6. Cena storitev je vsekakor pomembna, a tukaj je z razlogom na zadnjem mestu. Kot smo že na začetku omenili, spletno gostovanje je storitev pri kateri se ne sme gledati samo na cenovno ugodnost, čeprav živimo v takšnem času. Pretehtajte vse točke o katerih smo govorili in izberite idealnega ponudnika za vas in vaše spletno mesto.

Comments are closed.