6 razlogov za WordPress

Tom 2. septembra, 2015 0
6 razlogov za WordPress

Poznate CMS z imenom WordPress? Gre za odprtokodni sistem za vnos in urejanje spletnih vsebin, ki je svet ugledal 27. maja 2003. Prvotna leta je bil namenjen objavljanju blog prispevkov, danes pa so na WordPressu postavljene tudi mnoge napredne spletne strani, portali in spletne trgovine. Uporabljajo ga tako posamezniki kot tudi poslovneži, ki svoje podjetje želijo predstaviti na grafično dodelani, funkcionalni in pregledni, hkrati pa tudi za urejanje preprosti spletni strani.

Danes WordPress velja za daleč najbolj priljubljen CMS na svetu. V nadaljevanju naštevamo 6 glavnih razlogov, ki govorijo v prid sistemu.

1. Brezplačna uporaba

Ker je WordPress odprtokodni CMS, ga lahko brezplačno dobi prav vsak. Dostopen je na spletni povezavi https://wordpress.org/. Datoteka .zip zavzame slabih 7 MB prostora, medtem ko vse datoteke skupaj (razširjene) zavzamejo dobrih 20 MB.

2. Pester nabor dizajnov

Uporabnikom WordPressa je na voljo ‘neomejeno’ število grafičnih predlog. Brezplačne so lahko ogledate na https://wordpress.org/themes/, za pregled plačljivih pa vam priporočamo obisk spletne strani http://themeforest.net/category/wordpress. Če ste vešči dizajniranja, pa lahko grafično predlogo za WordPress ustvarite tudi sami.

3. Bogata izbira vtičnikov

WordPress vtičnikiWordPress je že v sami osnovi precej zmogljiv in funkcionalen. A praktično vsak, ki se odloči za ta CMS, si namesti tudi vsaj nekaj vtičnikov, s katerimi spletni strani pričara še dodatne funkcionalnosti. Večino uporabnih vtičnikov je možno dobiti brezplačno – https://wordpress.org/plugins/. Za bolj specifične potrebe pa boste morda potrebovali plačljivega – http://codecanyon.net/category/wordpress.

4. Preprost in intuitiven vmesnik

Eden izmed glavnih razlogov za veliko priljubljenost WordPressa je njegova enostavnost uporabe. Uporabniški vmesnik je izredno intuitiven, zato se zanj odločajo tudi številni začetniki brez programerskega znanja in izkušenj. V primerjavi z Joomlo, ki WordPressu predstavlja največjo konkurenco (a še vseeno zelo majhno), je precej lažji za uporabo.

5. Možnost postavitve spletne trgovine

WordPress lahko uporabimo tudi za namen postavitve spletne trgovine. Da spletna stran dobi funkcionalnost e-trgovine, moramo namestiti brezplačni vtičnik WooCommerce. Tudi vmesnik za spletno trgovino je zelo enostaven, zato ne preseneča, da se zanj odloča vse več podjetij, ki se želijo preizkusiti v spletni prodaji.

6. Nezahtevnost sistema

Večina spletnih strani, portalov in e-trgovin, ki temeljijo na sistemu WordPress, je relativno nezahtevnih, kar pomeni, da za optimalno delovanje ni potrebno zakupiti dragega spletnega gostovanja. Največkrat zadostuje že deljeno gostovanje, seveda pa mora biti to zakupljeno pri ponudniku, ki si lasti dobro strežniško opremo.

Comments are closed.