5 razlogov proti nameščanju določenih vtičnikov

Tom 22. aprila, 2014 0
5 razlogov proti nameščanju določenih vtičnikov

WordPress vtičniki so super, vendar ne vsi. Nekateri lahko slabo vplivajo na spletno gostovanje (sploh, če ste na deljenem gostovanju, kjer morate biti obzirni do drugih uporabnikov gostovanja) in s tem na odzivnost spletne strani in veliko več… Nekateri vtičniki enostavno niso potrebni, drugim se je pa bolje izogniti. Zakaj ni dobro namestiti vsakega vtičnika, smo opisali v spodnjem prispevku.

V kolikor imate vi še kakšen dodaten razlog, ga lahko delite z nami v komentarjih.

Vtičnik

#1 Ima enostavno funkcijo
Mnogo funkcij je lahko v WordPressu opravljenih tudi brez vtičnika. Nekatere so tako enostavne, da jih lahko vtičnik povozi. Preden namestite kakšen vtičnik, raje poskusite poiskati kodo, ki lahko opravi popolnoma enako nalogo.

#2 Vtičnik je star in neposodobljen
WordPress ima pravilo, da se prikaže varnostno opozorilo za vtičnike, ki niso bili posodobljeni več kot 24 mesecev. Zelo verjetno je, da ima vtičnik opuščene funkcije, ki bi bile nekompatibilne s trenutno verzijo WordPressa. Takih vtičnikov ni priporočljivo nameščati, razen če resnično ni drugega in ste lahko prepričani, da je neškodljiv. Npr. veliko uporabnikov WP še vedno uporablja Maintenance Mode vtičnik, čeprav ni bil posodobljen že od leta 2010.

#3 Ni avtentičen
Na voljo je veliko vtičnikov, ki imajo svoj stil za uporabniški vmesnik WordPressa, kar pa je lahko zelo moteče. Težava nastane, ko WordPress spremeni celotno podobo uporabniškega vmesnika. Tako lahko tak vtičnik izgleda, kot da ne spada tja. Prav tako tak vtičnik naredi veliko dela razvijalcem, saj ga morajo na novo prilagoditi. Medtem ko je podoben vtičnik, ki ima lastnosti WP uporabniškega vmesnika, veliko bolj pregleden in na mestu. Priporočljivo je, da pred namestitvijo preverite zaslonsko sliko vmesnika in tako preverite, če se sklada z uporabniškim vmesnikom WP skripte.

#4 Izpostavlja svojo znamko
Veliko vtičnikov je, ki vstavijo svoje ime povsod v nastavitve. Pojavljanje istega imena je zelo moteče, predvsem, kadar uporabnik kaj ureja.

#5 Je vsiljiv
Če kombiniramo točko št. 4 še z oglasi in možnostjo za nadgraditev, postane vtičnik vsiljiv. Izdelava vtičnika vzame veliko časa, truda in denarja, vendar ponujanje in oglaševanje povsod na strani pa izgleda popolnoma vsiljivo. Predvsem je pa kot pri točki 4 izredno moteče.

Nedvomno je na voljo veliko kakovostnih vtičnikov, brez katerih nekateri uporabniki ne bi zmogli voditi svoje spletne strani. Na drugi strani je pa tudi nekaj takšnih, kot smo jih našteli zgoraj. Priporočljivo je, da se takšnih vtičnikov izognemo in s tem izboljšamo celotno funkcionalnost skripte in odzivnost spletne strani.

Comments are closed.