11 super uporabnih WordPress vtičnikov

Tom 24. maja, 2016 0
11 super uporabnih WordPress vtičnikov

Trenutno je na voljo več kot 44.700 vtičnikov za WordPress spletne strani. Da bi v množici izbrali najboljše, vam ponujamo seznam najbolj priporočljivih. Z dobrimi vtičniki boste namreč izboljšali uporabniško izkušnjo, optimizacijo strani ter zaščitili svojo stran pred nezaželenimi vdori.

1. Yoast SEO

Po mnenju večine je to eden najpomembnejših in najboljših vtičnikov, ki jih potrebujete. Yoast SEO ni samo vtičnik, gre namreč za cel SEO paket. Osnovne nastavitve omogočajo dodajanje naslovov, opisov in optimizacijo slik. Prav tako pa vam vtičnik omogoča analizo posameznih strani in blog objav, objavo zemljevida spletnega mesta, meta opise in še mnogo več. Ena večjih prednosti je tudi ta, da omogoča preprosto namestitev in takojšno uporabo – brez obveznega predhodnega znanja.

2. BackupBuddy

Eden izmed najpreprostejših, uporabniku prijaznih in učinkovitih vtičnikov, ki vam bo pomagal pri ustvarjanju varnostne kopije podatkov. BackupBuddy vam omogoča tudi preprosto nastavitev koledarja, ki bo izvajal redno varnostno kopiranje po naprej določenem urniku.

3. WordFence Security

Varnost vaše WordPress spletne strani mora biti ena od vaših prioritet. WordFence Security vam nudi brezplačno in vrhunsko zaščito, ki vas bo obvarovala pred morebitnimi vdori v vašo spletno stran. Med najpomembnejše elemente tega vtičnika spadajo: požarni zid, onemogočanje neposrednih napadov na spletno stran, varnostne nastavitve pri vpisovanju v nadzorno ploščo, varnosti pregled podatkov itn.

4. Login LockDown

Še en varnostni vtičnik, ki je zelo priporočljiv za WordPress spletne strani. Vtičnik beleži IP naslov in časovni žig vsakega neuspešnega poskusa prijave. Če je preseženo določeno število poskusov prijave, Login LockDown za določen čas blokira IP naslov. S tem prepreči zlorabo gesla in posledično vdor v spletno stran. Večina spletnih napadov se namreč zgodi prav z nepooblaščenimi vstopi na spletno stran.

5. W3 Total Cache

Pomemben dejavnik pri optimizaciji za iskalnike je hitrost nalaganja spletne strani. W3 Total Cache vam pomaga optimizirati stran, da bo delovala hitro in učinkovito. Vtičnik vam omogoča preprosto namestitev, predpomnjenje v brskalniku, kompresiranje strani za hitrejše nalaganje itn.

6. Soliloquy

Gre za vtičnik, ki vam omogoča izdelavo sliderjev. Po navadi sliderji upočasnjujejo spletno stran, kar predstavlja tudi slabo optimizacijo. Vtičnik Soliloquy vam omogoča izdelavo sliderjev, ki se bodo nalagali izredno hitro.

7. Floating Social Bar

Večina vtičnikov za družabna omrežja ponuja veliko možnosti in dodatnih nastavitev, ki bodo posledično upočasnile vašo stran. Omenjeni vtičnik je plavajoč, kar pomeni, da se premika skupaj s spletno stranjo, kar ne ovira nalaganja strani in omogoča hitrejše delovanje. Velika prednost vtičnika Floating Social Bar je tudi v tem, da je izredno preprost za uporabo.

8. WPtouch

Če želite ustvariti mobilno verzijo svoje spletne strani, potem je WPtouch odlična izbira. Podpira možnost spletne prodaje, mobilno oglaševanje, prilagajanje vsebine in kar je najpomembnejše, lahko naredite tudi mobilno aplikacijo – brez uporabe trgovine s plačljivimi aplikacijami.

9. AdSanity

Če na svoji strani prikazujete tudi oglase, potem vam priporočamo uporabo vtičnika AdSanity. Z njim boste oglase dodajali na enako preprost način, kot dodajate blog objave. Vtičnik omogoča dodajanje oglasov na želene strani in posamezne blog objave. Preko statistike boste lahko spremljali tudi oglede in klike na oglase.

10. Envira Gallery

Če imate na svoji strani veliko slik, potem je priporočljivo, da so le-te urejene, kar pripomore k boljši uporabniški izkušnji. Envira Gallery vam omogoča ustvarjanje najrazličnejših galerij, z možnostjo dodajanja raznih efektov in preproste in pregledne navigacije. Sama galerija se bo nalagala izredno hitro in se lepo prikazovala na vseh napravah.

11. TablePress

Osnovna verzija WordPress-a ne omogoča izdelave tabel v posameznih objavah. S preprostim vtičnikom TablePress boste lahko dodajali tabele na vaše strani in v objave. Vtičnik ponuja tudi možnost izvoza tabel.

Comments are closed.